Siirry suoraan sisältöön

Espoon kirkot eroavat toisistaan

  • 2 min read
Espoon kirkkoja on yhteensä viisi.

Kirkot kokoavat yhteen seurakuntalaisia. Niissä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ristiäisistä hautajaisiin sekä muita kirkollisia tilaisuuksia. Monissa kaupungeissa on useita kirkkoja. Myös Espoosta löytyy useita eri kirkkoja ympäri kaupunkia. Niitä on yhteensä viisi kirkkoa. Kerromme, millaisia Espoon kirkot ovat ja mistä kaupunginosista ne löytyvät. Osa kirkoista on jo hyvinkin vanhoja, mutta niiden joukosta löytyy myös hieman nuorempia kirkkoja.

Espoon tuomiokirkko ja muut Espoon kirkot

Espoon tuomiokirkko sijaitsee Kirkkopuistossa. Se on iältään yli 500 vuotta vanha. Kirkko rakennettiin vuosien 1485 ja 1490 välisenä aikana. Kyseinen kirkko on rakennettu harmaakivestä ja se on kokenut historiansa aikana jonkin verran erilaisia muutoksia. Alkuperäisiä osia ovat länsiosa ja itäosa alkuperäisine maalauksineen. Kirkkoon mahtuu yhteensä 500 vierasta.

Esse haluaa laajentaa ihmisten tietoa kirkoista ja seuraavaksi haluammekin kertoa Espoonlahden kirkosta, joka on arkkitehtien Tuomo ja Timo Suomalaisen suunnittelema rakennus. Kirkko on valmistunut vuonna 1980. Materiaaleina rakentamisessa on käytetty muun muassa kuparipeltipaneelia ja betonia. Kirkkoa peruskorjattiin perusteellisesti vuonna 2016. Silloin parannettiin muun muassa kirkon esteettömyyttä.

Leppävaaran, Olarin ja Tapiolan kirkko

Espoossa on myös Leppävaaran, Olarin ja Tapiolan kirkko. Nämä ovat hieman pienempiä kirkkoja. Ne ovat myös hieman uudemman ajan kirkkoja, joilla ei ole vielä yhtä pitkää historiaa kuin esimerkiksi Espoon tuomiokirkolla. Espoolta löytyy myös verkkokirkko, jossa kuka tahansa voi osallistua jumalanpalveluksiin.

Avainsanat: