Siirry suoraan sisältöön

Keskiaikainen kirkko

  • 2 min read
Keskiaikainen kirkko

Keskiaikainen kirkko on tunnelmallinen paikka, jossa voi hiljentyä arjen kiireiden keskellä. Tunnelman luo kirkkojen todella pitkä historia, sillä onhan keskiajasta jo useita satoja vuosia aikaa. Jos käyt sellaisessa kaupungissa, johon on aikoinaan rakennettu keskiajalla kirkko, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa paikan päällä. Usein kirkkoihin pääsee tutustumaan tiettyihin kellonaikoihin, joten ne on hyvä ottaa selville ennen reissua.

Keskiaikainen kirkko Suomessa

Suomessa on mahdollista käydä vierailemassa useassa keskiaikaisessa kirkossa. Tunnetuimpia suomalaisia keskiajan kirkkoja ovat muun muassa Jomalassa, Hauholla sekä tietenkin Turussa ja Naantalissa. Suomesta löytyy kivisiä keskiaikaisia kirkkoja useita kymmeniä, joten valinnanvaraa on kohtalaisen paljon. Voit siis yhdistää kirkossa käymisen kotimaan matkailun yhteyteen, sillä kirkkoja löytyy joka puolelta Suomea.

Espoon Tuomiokirkko on yksi mielenkiintoisimpia keskiajan kirkkoja Suomessa. Sinne on todella helppo lähteä, sillä se sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Kirkko on alun perin rakennettu vuonna 1400-luvun lopulla, joten sillä on jo pitkä historia. Espoon Tuomiokirkolla on myös tärkeä asema Espoon matkailussa, sillä se on yksi tärkeimpiä nähtävyyksiä koko kaupungissa.

Keskiajan kirkot ovat historian harrastajien tyyssija

Suomesta löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita keskiajan historiasta. Keskiaikaiset kirkot ovat yksi tärkeimpiä kohteita silloin, jos haluaa tutustua keskiajan historiaan paikan päällä. Kirkko oli tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa keskiajalla, ja kirkkoja rakennettiin kaikkein tärkeimpien kaupunkeihin tai niiden lähettyville. Jos haluat kokea aitoa keskiaikaista tunnelmaa festareiden lisäksi, keskiaikaiset kirkot ovat silloin hyvä vaihtoehto.

Avainsanat: