Siirry suoraan sisältöön

Soukan kappeli

  • 2 min read
Soukan kappelin ulkokuva

Soukan kappeli on yksi Espoon seurakuntiin kuuluvista kappeleista. Kappelit ovat kirkon tiloja, eräänlaisia sivukirkkoja, jotka ovat rakennettu messuja, rukoushetkiä ja kirkon pyhiä toimituksia varten. Espoossa on lukuisia kauniita ja toiminnallisia kappeleita eri puolilla kaupunkia, jotka palvelevat etenkin lähiseutujensa asukkaita. Kirkollisten toimitusten lisäksi soukkalaisten oma kappeli kokoaa yhteen ihmisiä erilaisiin toimintapiireihin ja kerhoihin, joita on monipuolisesti.

Soukan kappeli kutsuu hiljentymään keskellä arjen kiireitä

Arkkitehti Veijo Martikainen on suunnitellut Soukan kappelin, joka valmistui vuonna 1978. Soukan kappelin alttariseinänä on paljas kalliopinta. Kalliopinta kuvastaa ihmisen yhteyttä maahan ja alttari alhaalta nousevan kupariristin kera ihmisten keskeisintä turvaa elämän myrskyissä. Rakennus on peruskorjattu vuonna 2003, jolloin sen tiiliverhoilu myös uusittiin. Kappelin suunnittelussa on tavoitteena ollut tarjota ihmisille tila, jossa he voivat hiljentyä kuuntelemaan.

Espoonlahti on alue, jossa on monipuolista seurakunnallista toimintaa. Espoonlahden seurakuntaan kuuluvan Soukan kappelin lisäksi Espoossa on useita muitakin toimipisteitä ja kappeleita. Soukka on espoolainen kaupunginosa, joka sijaitsee vehreillä alueilla lähellä merta. Soukan kappeliin on helppo tulla, sen lähellä on metroasema, ohitse kulkee vilkasliikenteinen tie ja kappelia vastapäätä sijaitsee Soukan koulu. Kokonaisuuteen kuuluu kappelin lisäksi kellotorni, seurakunnan tiloja ja piha-alue.

Kappelin kastepuu on kaunis ja merkityksellinen yksityiskohta

Soukan kappelin kastemaljan vieressä sijaitsee, on kastepuu. Sen on suunnitellut seurakunnan lastenohjaaja ja keraamikko Katriina Vilkman. Kastepuuhun kiinnitetään paperiposliinista muovailtu lintunen, johon merkitään lapsen etunimi ja kasteen päivämäärä. Puuhun mahtuu kerrallaan 200 lintua. Perhemessuissa, joita pidetään puolivuosittain, kastepuu riisutaan ja kastettujen lasten perheet saavat viedä kotiin muistoksi oman lapsensa linnun.

Avainsanat: