Siirry suoraan sisältöön

Espoon sanomat kiinnostavat seurakuntalaisia

  • 3 min read
Pino sanomalehtiä

Espoon sanomat kiinnostavat niin seurakuntalaisia kuin muitakin Espoossa ja lähiseudulla asuvia. Espoossa asuville on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja sanomalehdiksi. Niillä jokaisella on hieman eri tyylinsä ja uutisalueensa, joten sanomalehtiä kannattaa vertailla löytääkseen itseä kiinnostavimman lehden. Lehdet voivat tarjota tietoa niin seurakuntaan liittyvistä ja seurakuntalaisia kiinnostavista asioista kuin monipuolisesti muistakin alueen ilmiöistä. Alueen ajankohtaisimmat tapahtumat kerrotaan usein myös Espoon sanomissa.

Espoon sanomat seurakuntalaisille

Espoon seurakuntasanomat ovat loistava lehti seurakunnan asioista kiinnostuneille. Seurakuntasanomat ovat nykyisin nimeltään Kirkko ja kaupunki. Lehti tunnettiin kuitenkin ennen nimellä Esse. Lehteä ei tarvitse erikseen tilata, vaan se lähetetään automaattisesti kaikkiin talouksiin, joissa asuu Espoon suomenkielisten seurakuntien jäsen. Lisäksi Kirkko ja kaupunki -sivusto tarjoaa näköislehtiarkiston, joten lehteä voi selata myös netin kautta.

Sanomalehti keskittyy ennen kaikkea Espoon seurakuntaan ja yleisesti seurakuntien asioihin keskittyviin teksteihin. Sen avulla pysyy ajan tasalla esimerkiksi seurakunnan ajankohtaisista asioista ja sen uusista hankkeista. Lehti ilmestyy joka toinen viikko ja se on Helsingin, Espoon sekä Vantaan seurakuntien yhteinen lehti. Lehden päätoimittajana toimii Urpu Sarlin ja sen levikki oli esimerkiksi vuonna 2014 peräti 83 300.

Espoon seurakuntasanomat ja muut Espoon sanomalehdet

Espoon sanomat ovat loistava vaihtoehto tai lisä seurakuntasanomille. Keski-Espoon Sanomat nimittäin tarjoavat hieman monipuolisemmin tietoa alueen tapahtumista ja ajankohtaisista ilmiöistä. Se ei keskity yhtä vahvasti juuri seurakunnan asioihin, vaan monipuolisesti moniin eri osa-alueisiin. Keski-Espoon Sanomat ilmestyy kuitenkin vain neljästi vuodessa, eli monta kertaa harvemmin kuin Espoon seurakuntasanomat. Sen painosmäärä on nykyään noin 30 000 kappaletta.

Eräs Espoon sanomat -aiheinen lehti on myös Länsiväylä. Kaupunkilehti ilmestyy Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Lehti ilmestyy kahdesti viikossa. Ilmestymispäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Sen kokonaistavoittavuus on 136 000 lukijaa, eli selkeästi enemmän kuin seurakuntasanomilla ja Keski-Espoon Sanomilla. Länsiväylä-lehteä julkaisee Etelä-Suomen Media Oy, joka kuuluu Keskisuomalainen-konserniin.

Sanomalehdet antavat tietoa ja rentouttavat

Sanomalehdet antavat tietoa alueen ajankohtaisista ilmiöistä, mutta lisäksi niiden lukeminen on monille äärimmäisen rentouttava rutiini arjen keskellä. Moni esimerkiksi nauttii aamukahvinsa sanomalehteen syventyen. Espoon alueen lehdet eivät kuitenkaan ilmesty päivittäin, joten lukemista ei riitä aivan jokaiseksi päiväksi. Päivinä, jolloin lehteä ei jaeta, voi esimerkiksi ulkoilla Espoon kauniissa lenkkeilymaastoissa tai vaikkapa pelata sadesäällä nettikasinolla rentoutuakseen. Esimerkiksi pelien ilmaiskierroksia ovat jännittävä tapa kuluttaa aikaa.

Espoon seurakuntayhtymä tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja, joissa voi usein tavata myös samanhenkisiä ihmisiä. Yhtymään kuuluvat Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden, Olarin, Tapiolan ja Leppävaaran seurakunnat sekä Esbo svenska församling. Seurakuntayhtymässä on peräti 165 530 jäsentä ja yli 600 työntekijää. Se onkin Suomen toiseksi suurin seurakuntayhtymä.

Espoon sanomat lehtenä tai digiversiona

Esse, eli nykyisin Kirkko ja kaupunki, on monien muiden Espoon lehtien tavoin luettavissa myös digiversiona. Tällöin lehdestä voi nauttia esimerkiksi linja-autossa tai junassa, oman mobiililaitteensa kautta, vaikkapa työmatkallaan. Moni pitää silti yhä enemmän perinteisestä paperisesta lehdestä ja niitä tilataankin usein selkeästi enemmän. Digilehti voi kuitenkin olla edullisempi vaihtoehto.

Jotkut sanomalehdet, kuten Länsiväylä, tarjoavat myös ladattavan sovelluksen. Sen kautta voi lukea uutisia erityisen helpolla ja kätevällä tavalla. Tosin näköislehtiä pääsee usein selaamaan myös suoraan selaimen kautta lataamatta mitään sovelluksia laitteeseensa.

Espoon sanomat tarjoavat eri lehtien kautta mielenkiintoista luettavaa kaikille, nuorista aikuisiin. Osa lehdistä voi sisältää myös lapsillekin sopivia juttuja. Sanomalehdet ovat silti mieluisia etenkin aikuisille lukijoille. Espoo on melko suuri kaupunki, jossa tapahtuu joka päivä eri asioita. Sanomalehti onkin mitä parhaimpia tapoja pysytellä perillä oman asuinalueensa sekä kaupunkinsa tapahtumista ja ilmiöistä.