Siirry suoraan sisältöön
Espoon seurakunnat

ESPOONLAHTI

Espoonlahti on monipuolinen seurakunta-alue

Espoonlahden seurakunta on monipuolinen ja tarjoaa mahdollisuuksia niin nuorille kuin aikuisillekin. Alueella sijaitsee useita seurakunnan toimipisteitä, joten se on mitä loistavin paikka Espoossa seurakuntatoiminnasta kiinnostuneille. Tosin Espoo on muidenkin alueidensa osalta hyvin monipuolinen kaupunki seurakuntatoiminnassaan, sillä koko Espoossa sijaitsee esimerkiksi lähes 30 kappelia. Espoonlahden alueella niistä sijaitsee pieni ja monipuolinen Mäntykappeli. Espoonlahden seurakunnan toiminta on kuitenkin hyvin monipuolista, sillä alueella sijaitsee useita muitakin sen toimipisteitä, kuten Espoonlahden kirkko, Soukan kappeli, Iivisniemen seurakuntakoti ja Sode, joka on seurakunnan nuorisotyön keskus. Alueen seurakunta tarjoaa palveluita, kuten seurakunnan videolähetyksiä myös netin kautta.

Espoonlahti on pieni, mutta monipuolinen paikka seurakuntatoiminnasta kiinnostuneille. Arkisempien palveluiden lisäksi Mäntykappeli tarjoaa mahdollisuuksia pienehköjen juhlien tai tilaisuuksien järjestämiseen tiloissaan, jonne mahtuu kymmeniä ihmisiä.

Mäntykappeli

Mäntykappeli sijaitsee Eestinmetsän lähipalvelukeskuksen rakennuksessa ja se on palvellut Eestinmetsän asukkaita jo vuodesta 1998. Sen tilat ovat hyvin monipuoliset, sillä ne sisältävät 40 pöytäpaikan monitoimi- ja kappelisalin, kaksi kerhotilaa ja pienen neuvotteluhuoneen.

Kappeli on loistava esimerkiksi kaste- ja muistotilaisuuksien tai vihkiäisten järjestämiseen. Siellä voi myös järjestää myyjäisiä tai pieniä tapahtumia, kuten vaikkapa pieniä konsertteja. Kappeli ei ole jatkuvasti auki, vaan se on avoinna toiminnan mukaan. Espoonlahden seurakunnan seurakuntatoimistoon voikin halutessaan ottaa yhteyttä kyselläkseen kappelin varaamisesta omaa tilaisuutta varten.

Espoonlahti on aktiivinen seurakunta

Espoonlahden seurakunnan tilat

Espoonlahden kirkko on valmistunut vuonna 1980 ja sitä pidetään veistoksellisena maamerkkinä. Alueella sijaitsevat myös Soukan kappeli ja Kaskikappeli. Soukan kappeli on 150 istumapaikan ja 80 pöytäpaikan kappeli ja Kaskikappeli noin 40 hengen kappeli, jossa on myös kerhotoimintaa. Iivesniemen seurakuntakoti taas on seurakunnan ensimmäisiä tiloja, joka soveltuu pieniin tilaisuuksiin ja Sode lasten ja nuorten toimintapaikka.

Aivan Espoonlahden alueen lähellä Espoon keskuksessa sijaitsee myös vaikuttavan näköinen Espoon Tuomiokirkko joka on keskiaikainen harmaakivikirkko. Sitä pidetään yleisesti Espoon tärkeimpänä historiallisena rakennuksena. Se on kahden seurakunnan; Esbo svenska församlingenin ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kotikirkko. Yli 500 vuotta vanha kirkko on pyhitetty apostoli Matteukselle ja se saattaa olla Vantaan Pyhän Laurin kirkon jälkeen vanhin säilynyt rakennus pääkaupunkiseudulla.

Espoonlahti

Espoonlahti sijaitsee saman nimisen Espoonlahden vesistön itärannalla. Aluekeskus kuuluu Suur-Espoonlahti -nimiseen suuralueeseen. Alue tarjoaa seurakuntatoiminnan lisäksi niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin koulutusta, sekä monia muita palveluita, kuten kauppa-, liikunta- ja teatteripalveluita. Esse tarjoaa lisäksi tietoa alueen uskonnollisesta toiminnasta. Alue on palveluiltaan melko kattava ja väkimäärältään noin 16 tuhannen asukkaan asuinalue, joka sijaitsee melko lähellä Espoon keskusta ja sen monia palveluita.

Espoonlahden seurakunta – evankelisluterilainen seurakunta – perustettiin vuonna 1975. Sen toimialue kattaa nykyään Suur-Espoonlahden alueen, jossa sillä on noin 31 600 jäsentä. Seurakunnalla on runsaasti jäseniä ja useita toimitiloja alueella myös nuorille, joten Espoonlahden alue sopii loistavasti esimerkiksi sinne muuttoa harkitseville seurakuntatoiminnasta kiinnostuneille ihmisille. Koulujen ja seurakunnan yhdistelmä ovat myös loistava syy harkita muuttoa Espoonlahteen koko perheen voimin.

Espoonlahti on aktiivinen seurakunta